Puheenjohtajan rooli vaatii demokratian pelisääntöjen kunnioittamista

Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sdp) ei tunnu ymmärtävän häneen kohdistetun kritiikin perimmäistä olemusta. Päättelemme tämän siitä, että hän keskittyy omassa lehtikirjoituksessaan moittimaan kritiikin esittäjiä vastaamatta itse asiaan. Demokratian pelisäännöissä sanotaan, että jos ollaan eri mieltä asiasta, niin äänestetään ja sen jälkeen pulinat pois. Eriävän mielipiteen ilmoittanut vapautuu päätöksen tuottamasta oikeudellisesta vastuusta. Kaupunginhallitus teki päätöksen uudesta sotejohtajasta selkein äänin 9-4. Kuuluuko puheenjohtajan seistä ryhdikkäästi johtamansa kaupunginhallituksen tekemän päätöksen takana vai ”kiukutella hiekkalaatikon reunalta medialle” korostaen omaa pätevyyttään valintatyöryhmässä? Jokainen tehköön omat johtopäätöksensä toiminnasta. Meidän johtopäätöksemme on se, että kaupunginhallituksen puheenjohtajan toiminta on merkittävä epäluottamuslause kaupunginhallituksen enemmistölle. Sen lisäksi toiminta on epäasiallista uutta ammattilaista kohtaan, joka on liittymässä Salon kaupungin palvelukseen.

Karnisto-Toivonen lausui mediassa seuraavasti:

Pätevämpi tekijä sivuutettiin. Valituksi tulleella ei ole sellaisia näyttöjä, että hän olisi oikea henkilö johtamaan Salon kokoisen kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluja.

Tämä lausunto on vahva epäluottamuslause sekä uudelle sotejohtajalle että Salon kaupunginhallitukselle. Mikäli tämä lausunto on ollut ”vahinko”, niin henkilö yleensä pahoittelee ”lipsahdustaan”, mutta tässä tilanteessa Karnisto-Toivosen lausunto vaikuttaa harkitulta ja hän kertoo sen johdosta esitetyn kritiikin vaikuttavan ”ajojahdilta”. Salon kaupungin maine työnantajana kärsi kolahduksen. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan luulisi olevan huolissaan tästä asiasta.

Arttu Karhulahti valtuustoryhmän puheenjohtaja (kok.)
Mika Kortelainen kunnallisjärjestön puheenjohtaja (kok.)

Sivustolla käytetään evästeitä kävijäseurantaan.